Verbinden, Mens & Natuur

In de natuur is alles met elkaar verbonden. Iedere schakel, van miniscuul klein tot schrikbarend groot speelt een belangrijke rol. Het wegvallen van schakels kan grote gevolgen met zich meebrengen. Dat inzicht begint de laatste tijd steeds duidelijker te worden!

Met het initiatief Natuurlijk Tuinieren is een Genot willen wij, naast informeren, ook proberen mensen met elkaar te verbinden. Tenslotte zijn we allemaal een schakeltje in het geheel.  Eigenlijk is informeren al mensen met elkaar verbinden zou je zeggen en ja, dat klopt. Over dat deel van verbinden van Mens & Natuur wil ik het hier hebben…

Om te verbinden en te informeren maken we gebruik van allerlei bronnen, het liefst bronnen die gratis toegankelijk zijn, vaak ook Public Domain of Open Source genoemd.Ā  Enkele voorbeelden daarvan zijn de Wikipedia maar ook uit bronnen zoals van InfoNu. Niet te vergeten, Facebook natuurlijk waar ons initiatief is ontstaan. Maar hoewel Facebook gratis te gebruiken is, betalen we voor het gebruik daarvan met onze Privacy.

Nou zijn niet alle bronnen vrij van Copyright, zoals Infonu die een speciale pagina daarover heeft terwijl Wikipedia wijst naar de organisatie Creative Commons. Facebook houden we hierbij buiten beschouwing, we willen het ons tenslotte niet al te moeilijk maken šŸ˜‰Ā  Echter, het is wel de plaats waar het allemaal gebeurt!

Het is al met al niet makkelijk te bepalen welke informatie over te nemen is en welke voorwaarden daaraan zijn verbonden. Ten slotte wil niet iedereen alleen verbinden maar zijn er ook mensen die ook nog een boterham willen of moeten verdienen. Bijvoorbeeld omdat ze er voor geleerd hebben en het hun vak is geworden.

Daarmee kom ik op een belangrijk punt in dit blog bericht. Wij willenĀ  mensen niet uitsluiten maar juist ook, met name kleine groene bedrijfjes de mogelijkheid geven tot publiceren en ook via deze manier naamsbekendheid te geven. Meestal is er dus een wisselwerking. We doen dit eigenlijk al vanaf de oprichting van de groep op Facebook maar willen het hiermee nog eens extra onder de aandacht brengen.

Een voorbeeld van zo’n wisselwerking is bijvoorbeeld het document “De biologische handel in zaden, planten, pootgoed etc” waarin biologische kwekers, zaadhandelaren enz. staan vermeld. Hiermee brengen we de producten van deze handelaars dichter bij hun doelgroep.

Een ander voorbeeld is een Ć©Ć©nmans hoveniersbedrijf. Regelmatig zet hij foto’s van aangenomen opdrachten in diverse Faceboekgroepen, waaronder onze groep. Hij bouwt hiermee grote naamsbekendheid op, maakt daarmee tevens reclame voor hem en zijn bedrijfje en heel veel mensen brengt hij d.m.v. die foto’s op leuke ideeĆ«n.

Nog een voorbeeld is iemand die o.a. zowel artikelen schrijft als cursussen geeft. Om dit te kunnen blijven doen heeft hij geen bedrijf maar probeert hij via giften een soort basisinkomen te creƫren. Zeker geen makkelijke manier maar is daarmee wel verder onafhankelijk van het verdienmodel!

Eigenlijk is het ook erg vreemd dat veel mensen, die beschermen van wat er nog over is aan natuur, dit moeten doen als vrijwilliger of van een te klein inkomen. En dat terwijl de mensen die driftig meehelpen de natuur naar de knoppen te helpen veelal financieel in een veel betere positie zijn.
We willen dan ook een platform zijn voor de mensen waar we achter staan!!!

Zeg het voort

Weet je iemand die wel wat extra publicatie kan gebruiken, wijs ze dan op onze website of onze facebookpagina en ook op dit blogartikel. Het hoeft vanzelfsprekend niet een hoveniersbedrijf te zijn. Het kan ook een schrijver van groene boeken zijn, iemand die cursussen geeft, een organisatie, noem maar op. Misschien ben je zelf iemand die denkt dat dit interessant kan zijn?

Liefde voor en kennis van de natuur doorgeven aan jong en oud is waar wij ons voor inzetten.

Onze Faceboekgroep is DE plaats waar dit mogelijk gemaakt is. Veel eisen zijn er niet. Vanzelfsprekend behoort het wel binnen onze thema’s groen, biologisch en Natuurlijk Tuinieren en het genot te liggen en verder:

? Voel je vrij om je eigen activiteiten te posten en/of te promoten. Maak het niet te commercieel en antwoord ook eens op postings/vragen van anderen!